Gun Grip

Vi har tidligere lavet et projekt som vi kaldte Gun Grip. Projektet gik ud på at udvikle og fremstille et tilpasset pistolgreb til Anette Jensen, elite skytte på bl.a. 10m luftriffel. Det overordnede mål var at at udvikle et greb som passede perfekt til Anette og var æstetisk flot.

Anettes hidtidige pistolgreb startede ud som et standard greb, men ved at tilføje og fjerne materiale fra det, havde hun allerede selv modificeret og personliggjort sit greb.

Projektet bestod af flere faser og iterationer af udvikling og prototyping. Vi startede med at tage en stribe billeder af Anettes nuværende pistolgreb, som blev uploadet til Autodesks 123D Catch server, der leverede en 3D model tilbage. Denne model er blevet bearbejdet i Rhino. 123D Catch leverer ikke en helt perfekt model, men kræver lidt arbejde og tilpasning for at få den ‘renset’. Desuden har softwaren svært ved at scanne billederne og skabe en model hvis emnet har en blank overflade. Derfor er der drysset mel ud over grebet inden billederne blev taget for at fjerne blanke overflader. Ud fra den scannede, efterbehandlede model kunne vi printe første udgave af en prototype i hvid ABS.

Anette har haft denne prototype i hånden, og en masse tilføjelser og rettelser blev tegnet direkte på, for at få en endnu bedre pasform og få lavet nogle ændringer. Derefter kunne vi implementere ændringerne i 3D modellen.

Anden version af pistolgrebet blev 3D printet, og Anette har haft det monteret på sin riffel og lavet en prøveskydning. Under afprøvningen konstaterede hun at der stadig skal ændres en smule på grebet, og at vægten skal tilpasses.

Pt. har vi fræst en ‘næsten’ færdig version i dansk bøg på vores Roland MDX-40 fræser. Anette har dette greb monteret på riflen og er i gang med at afprøve og teste de sidste ændringer med henblik på et endeligt fræst i træ.

Hvorfor er det vigtigt med et tilpasset pistolgreb? Hver person har sin helt egen skydestilling, hvor udgangspunktet er ens egen krop. Riflen tilpasses så vidt muligt inden for de regler der er sat, men med pistolgrebet er der meget begrænset mulighed for tilpasning. Især som kvinde kan denne tilpasning være svær, idet riflen skal tæt ind mod brystet, men uden at pistolgrebet rører kroppen. Passer ens krop og skydestilling således ikke til det standard pistolgreb, er et speciallavet greb løsningen og kan være af afgørende betydning.”
-Anette Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *