Lamper i labbet

Gang på gang ser vi de flotteste projekter, når der kommer folk forbi til åbent fablab. Denne gang har Bettina været forbi, for at få lavet nogle prototyper til lampedesigns.

Er de ikke fantastiske? Vi har sat dem ud i solen, så de kan varme sig i det dejlige vejr vi har udenfor huset, i dag.
Når det snart bliver mørkt, kommer lamperne op at hænge i et børneværelse og vil sprede hygge og ro, når de små skal sove.

Endnu engang ser vi et fantastisk projekt få liv med vores laserskærer. Kom selv forbi og lær hvordan maskinerne skal bruges!

 

Fablab kasse

Alle har brug for opbevaring. Især i et fablab, hvor der til tider godt kan blive lidt rodet. Kasper har lavet en lækker kasse, der er lige til at skære ud i en plade 4mm HDF. Kassen samled uden brug af lim eller skruer og så kan den endda stables! Det er altså smart.

Intet projekt uden udvikling. Nedenstående billede viser iterationen fra første kasse, som var lidt for bred til hylderne i vores mobil fablab, til den sidste kasse som stabiliserer sig selv, ved stabling.

Her er et close-up af stabiliseringsdetaljen. Enkelt og elegant!

Laseren kom straks på hård arbejde og vi har indtil videre fremstillet 9 kasser, som kan bruges til at mellem himmel og jord.

Bonus:

Hvis du melder dig ind i vores brugerforening, får du en kasse, så du kan opbevare dine personlige projekter på vores bruger-hylde. Ikke noget besvær med at transportere projekter frem og tilbage og ikke nogen problemer med ting der går i stykker under transport. Vores fablab kasse er (næsten) ufejlbarlig. og så er vi jo slet ikke gået igang med at gøre den personlig endnu!

Oprydning i værktøjet

Intet fablab uden værktøj. og intet værktøj uden et godt sted at lægge værktøjet på plads, efter brug. I dette tilfælde, hænge på plads. Vi har samlet værktøj sammen, som har ligget rundt om i labbet og givet det nye pladser på værktøjsvæggen. Ikke alt er kommet op endnu, men det er en god start. Er du i tvivl om hvad vi har, så kig bare her.

Der er to tavler, en til det fine og en til det lidt grovere værktøj.

Vippekontakt med snap-fit samling

Det har været tirsdag og det betyder (som regel) åbent fablab. Vi har haft besøg af Frederik, som fik 3d-printet en prototype på en kontakt. formålet med prototypen var at teste om kontakten kunne samles ved hjælp af snap-fit. En smart måde at fremstille samlinger på, så delene kan klikkes sammen uden brug af ekstra værktøj eller andre materialer.

kontakt med snap-fit samling

Lidt opdateringer

Tiden går og det dagene bliver længere. Det er tid til forårsrengøring og det frisker lidt med at rydde ud på gamle hjemmesider, så over det næste stykke tid vil vi arbejde på at få opdateret fablabdanmark.dk. Vi håber du kigger forbi for at se de nye tiltag.

Kom også gerne forbi til ‘åbent-fablab’ og få hjælp til at lave lige netop DIT projekt!